Užkandėlės idėja

Permainos gyvenime, mano galva, yra labai svarbios. Net jeigu iš pradžių jos gali pasitaikyti nelabai kokios, užsisėdėjimas vietoje yra kur kas baisiau. 
Anksčiau labai mėgau kraustytis: smagu būdavo pratintis prie naujos gatvės, naujų durų ir naujų sienų. Dabar atėjo toks laikas, kad pagalvojus apie kraustymasi pykina… Čia dėl to, jog truputį persisotinau tuo, vien per praėjusius metus pakeičiau daug gyvenamųjų vietų... Žodžiu, kas per daug, tas nesveika, net ir mėgstami dalykai:) Grižtant prie permainų, dar vaikystėje atsimenu, kad bent kartą į kokius tris mėnesius perstumdydavau baldus savo kambaryje. Labai geras jausmas būdavo. Įeini į kambarį ir viskas taip šviežiai pasikeitę. 
Arba susipažįsti su kokiu nauju žmogumi, gal netgi įsigiji naują draugą. Puikus "kažkas naujo".
Šiuo metu jaučiu artėjančia įdomią permainą. Manau, mane pagauna truputį keisto maisto mada. To sveikojo. Kur produktai naudojami ne pagal tradicinę paskirtį ar įsipina kažkokie keisti žodžiai. Aišku, tai bus tik kasdienybės paivairinimas:) 
Šitas receptas dar ne apie tai, bet jau turiu kelias nuotraukas, kurios ramiai laukia savo eilės sd kortelėje. Tiesiog, berašant įrašą pradėjau galvoti apie tas visas permainas ir išsiplėčiau kažkaip. Originaliai turėjo būti trumpas greitas postas apie burokėlius:).

Taigi, burokėlių užkandėlė. Dar vienas tik kelių ingredientų receptas. Netgi greičiau ne receptas, bet idėja. 
Burokėliai ir kreminis sūris yra senas geras derinys. Dar reiktų pridėti rozmarino ir citrinos, kad jį pakilėtų laipteliu aukščiau. 

Prireiks
(kiekiai asmeniški)

  • virto burokėlio
  • ricottos sūrio
  • šviežio rozmarino
  • citrinos sulčių
  • balzamiko acto
  • druskos, pipirų, aliejaus


Burokėlį supjaustyti reikelėmis ir pakepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Taip pat, įmesti rozmarino lapelių, jų nesudeginti. Lapeliai turėtų tapti traškūs. Burokėlius dar pabarstyti druska, pipirais, užpilti trupučiu balzamiko acto. Pakepti, kol actas nugaruos. Ant iškepto burokėlio griežinėlio dėti ricottos (ar užspausti su konditeriniu maišeliu, jei reikia, jog būtų puošnu), vėl burokėlį ir vėl ricottą. Taip pat, ant bokštelio uždėti porą gruzdintų rozmarinų lapelių ir apšlakstyti citrinų sultimis.

Komentarai