Prie kakavos



Kartais nutinka taip, kad smegenys, tiesiog desperatiškai reikalauja bent vieno vienintelio keksiuko prie pusrytinės kakavos, savaitgalį. Tuomet reikia greit sumaišyti paprasčiausius ingridientus, kurie beveik visada maišosi spintelėse arba šaldytuve, ir bam, keksiukas yra. Tiksliau 7 keksiukai su riešutų sviestu (kaip pasigaminti riešutų sviestą namuose, galima rasti čia). Tiek jų gavosi iš šito kiekio produktų. Patys keksiukai labai paprasti, lengvi, bet riešutų sviestas suteikia truputį sprangumo, todėl prie kakavos, kavos ar arbatos man jie tinka geriausiai.

Kakaviniai keksiukai su riešutų sviestu

Prireiks
  • 80 gramų miltų
  • 80 gramų cukraus
  • kiaušinio
  • 50 mililitrų beskonio aliejaus
  • 50 mililitrų pieno
  • šaukštelis su kaupu kakavos miltelių
  • nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • riešutų sviesto įdarui


Inde sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską. Į kitą indą sudėti ar supilti visus likusius ingridientus (išskyrus riešutų sviestą) ir šluotele suplakti iki vientisos masės. Tuomet į skystąją masę įsijoti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti. Tešlą padalinti keksiukų formelėse ir ant viršaus dėti po nedidelį šaukštelį riešutų sviesto, truputėli paspausti, kad sviestas panirtų tešloje. Keksiukus dėti į gerai įkaitintą (maždaug 200 laipsnių) orkaitę ir kepti juos iki 20 minučių. Po kokių pirmų 5 minučių temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių.



Komentarai