Triufeliai




Kažkaip netyčia nutiko, kad keli paskutinieji receptai buvo super gretiti ir trumpi. Kitam įrašui pasižadu pagaminti kanors ilgesnio:)


O maniškių triufelių skonis beveik toks pat, kaip saldainių "Vilnius". Jie greitai ištirpsta burnoje ir jie gali būti, pavyzdžiui, dovanėle pavasario proga. Ir aišku, juos nesunku pagaminti. Skonis turėtų smarkiai priklausyti nuo to, koks šokoladas yra naudojamas. Aš turėjau vieną 72% pergalės juodajį ir kepinių šokoladą, kuris man rodos turi 50% kakavos.

Prireiks

  • 200 gramų juodo šokolado
  • 200 mililitrų riebios grietinėlės
  • kakavos miltelių, kokoso drožlių (kažko biraus apvolioti triufeliams) (man skaniausi klasikiniai - su kakava)

Grietinėlę užvirinti. Šokoladą sulaužyti į karščiui atsparų dubenį ir statyti jį ant puodo su verdančiu vandeniu. Kai šokoladas jau bus gerai aptirpęs, supilti į jį karštą grietinėlę ir maišyti iki kol šie dalykėliai taps vientisi. Atvėsinus dėti į šaldytuva. Kai visa masė būna gerai gerai atšalus, imti rankinį blenderį ir "pablenderinti" tokį šokoladinį kremą. Konsistencija turėtų gautis truputėlį sviestinė. 
Šlapiomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, o vėliau juos apvolioti kakavos milteliuose ar kokoso drožlėse. Jei norisi kažko įdomiau, kakavos miltelius sumaišyti su trupučiu čili miltelių. 



Komentarai