Paskutiniai moliūgai



Trys maži ir gražūs moliūgai ant palangės prastovėjo maždaug pusmetį. Buvau jau ir pamiršusi, kad jie valgomi. Aišku, iki tol, kol vienas nukeliavo į šiukšlių dėžę, nes supuvo. Kad kitų dviejų neištiktų tas pats, vieną dieną, kai neturėjau jokių maisto gaminimo planų, sugalvojau, kad laikas moliūgams. Kadangi, jie šitaip ilgai išstovėjo, norėjosi ir pagaminti kažką įdomiau atrodančio nei moliūgų sriuba. O galbūt moliūgų sriuba moliūgę? Arba troškinys? Indiškas? Nes pasiilgau kumino ir turiu šviežios kalendros…
Kažkaip taip ir susikomponavo patiekalas. Moliūge, aišku jį daryti nebūtina, bet jei atsiranda vienas atliekamas, labai smagu iš jo valgyti.

Moliūgų troškinys su vištiena, įkvėptas Indijos




Prireiks


  • moliūgo (dviems valgytojams maždaug vienas mažas moliūgas)
  • vištienos krūtinėlės
  • 50 ml grietinėlės
  • pusės šaukštelio kumino
  • pusės šaukštelio ciberžolės
  • šaukšelio džiovintų kalendrų
  • šviežių kalendrų
  • svogūno
  • druskos, pipirų, aliejaus



Moliūgą nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Vištieną, taip pat, supjausčius kubeliais, nusausinti popieriniu rankšluostėliu ir apkepinti keptuvėje. Nereikia to daryti ilgai, tiesiog suteikti spalvą ir atidėti į šoną. Toje pačioje keptuvėję pakepti smulkiai pjaustytą svogūną (kol suminkštės, ant nestiprios ugnies) ir į svogūną dėti kuminą bei ciberžolę. Dar truputėlį pamaišyti, kad prieskoniai apkeptų ir galima suversti moliūgą bei barstyti džiovintą kalendrą, druską ir pipirus. Taip viską troškinti, kol moliūgas pradės minkštėti, tuomet, galima atgal į keptuvę suversti vištieną ir supilti grietinėlę. Keptuvę uždengti ir palikti ramybėje, iki kol moliūgas bus minkštas, o vištieną iki galo iškepusi (neturėtų trukti ilgai). Prieš valgant, ant viršaus nepagailėti šviežių kalendrų.
Jei valgytoju daugiau ir jie labai alkani, šalimais galima tiekti tiesiog plėšyto, truputį pakepinto lavašo ar arabiškos duonos. 


Jei atsirado laisvas ir nereikalingas moliūgas, tuomet reiktų nustoti skaityti receptą ties ta vieta, kai yra supilama grietinėlė. Tiesiog, ją supylus, pamaišius, viskam leisti troškintis ne keptuvėję, bet moliūge. Maždaug 10-15 minučių vidutinio karštumo orkaitėje. Moliūgo viršų prieš tai nupjauti, išimti sėklas (kurias galima sudžiovinti) ir supilti troškinį į jį. 


Komentarai