Kalafionara



Kažkada lyg ir buvau skaičiusi apie carbonara su brokoliais, o kaip tik, pusė kalafioro liudnai vyto šaldytuve. Kalafioras ne brokolis, bet inspiracija pagauta. 
Viskas mintyse susidėliojo labai netradiciškai carbonarai, bet visai tikėjau šito vaizdo sėkme. Ir jis visai pavyko. Puikūs lengvi ir greiti pietūs.

Prireiks
(2viems valgytojams)
  • 3jų nemažų kalafioro žiedynų (galbūt koks trečdalis vidutinio kalafioro)
  • kiaušinis
  • 50 g kietojo sūrio (džiugo, parmezano)
  • 50 g brinzos (ar fetos)
  • trečdalis pakelio spageciu (gal truputį daugiau)
  • šviežio rozmarino
  • pipirų, druskos, sviesto

Užkaisti vandenį spagečiams. Kalafiorus susmulkinti į mažus žiedinėlius ir dėti kepti į keptuvę kartu su gabalėliu sviesto. Makaronus dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti pagal instrukcijas ant pakelio. Išplakti kiaušinį, į jį smulkiausia tarka įtarkuoti kietąjį sūrį ir įtrupinti brinzą. Tuo tarpu nepamiršti vis pamaišyti kalafiorų, apibarstyti juos druska ir juodaisiais pipirais. Kai spagečiai bus išvirę, išjungti ugnį ir nupilti nuo jų vandenį. Į tą patį puodą suberti jau minkštus kalafiorus ir užpilti kiaušinio ir sūrių plakinį. Viska gerai išmaišyti ir uždengus puodo dangtį palaikyti apie 5 minutes. Apibarstyti smulkintais rozmarinų lapeliais.


Komentarai

  1. Greta, carbonarra dar labai skanu su parukyta kiaulienos sonine (pancetta arba siaip liesesniais spirguciais); ar tu ju cia tycia nedejai, ar pamirsai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip taip, žinau, čia kalafiorai vietoje pančetos:) galima sakyti, kad vegetariška versija arba tiesiog truputį švelnesnė, skonio prasme.

      Panaikinti

Rašyti komentarą