Šokoladiniai avokadiniai sausainiai


Mielai kepčiau sausainius ir pyragus dažniau, bet kai pagalvoji kiek daug cukraus, miltų ir sviesto tada suvalgytum… Jau dabar, kartais nulipus nuo bėgimo takelio pagalvoju, kad "nusportavau" tikriausiai viena gabalėlį pyrago, o vakar jų suvalgiau tai tris. Bet ką jau padarysi, saldumynai mano narkotikas, sunku juos mesti. 
Kitas keistas dalykas, kad prieš pradedant rašyti blogą, kepiniai tikrai nebuvo mano mėgstamiausias dalykas (čia gaminimo prasme). Juose man trūko erdvės fantazijai ir laisvei. Rašau būtuoju laiku, nes dabar situacija gan kitokia. Reikėjo tik geriau susipažinti su pagrindiniais pyragų ir pyragėlių šeimos kepimo principais, ir štai, atsivėrė durys į begalinį kepinių'landą. Radau ten ir laisvę, ir fantaziją.
Šiandieninis receptas būten iš skyriaus "kažkas netikėta" su sveikesniais ir keistesniais ingredientais. Receptą radau atsitiktiniame bloge. Jame, sviestas yra pakeičiamas avokadu ir, iš tikrųjų, tai pasirodė visai logiška. Avokadas - riebus vaisius ir gana neautralaus skonio, todėl, kodėl gi ne. Keli žmonės "pratestavę" sausainius, sakė labai skanu. Ir aišku jokio avokado nei kvapo nejautė. Man, galbūt dėl to, kad esu truputi priekabi savo maistui, jautėsi kažkoks keistas, truputi kartus ataskonis, kuris iš esmės skonio negadino. Ir dar, sausainiai atrodė truputi juokingai: nors ir iškepę, savo glotniu ir žvilgančiu paviršiumi, gan priminė žalius.

Prireiks

  • prinokusio avokado
  • ketvirtadalis puodelio baltojo cukraus ir
  • tiek pat rudojo
  • kiaušinis
  • pusė puodelio kakavos miltelių
  • trečdalis puodelio miltų
  • 50 gramų juodojo šokolado
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • pusė šaukštelio kepimo miltelių


Avokadą, visų rūšių cukrų ir kiaušinį sutrinti iki vientisos masės. Tam geriausiai tinka blenderis, bet, jei avokadas labai minkštas, galima mėginti jį trinti ir šakute. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą bei kepimo miltelius. Sausus ingredientus supilti į šlapiuosiuos ir gerai išmaišyti. Taip pat, į tešlą įmaišyti kapotą šokoladą (man patinka stambesni gabaliukai). Tiesiog šaukštu sausainius formuoti tiesiai ant kepimo popieriaus ir šauti į 180 laipsnių orkaitę maždaug 10-čiai minučių arba tol, kol sustings paviršius. 


Komentarai

Rašyti komentarą