Blondie


Saldumynų mėgėjams – šviesi braunio versija. Dar galėčiau jį pavadinti vienu didžiulu ala amerikietišku sausainiu. Skonis ir tekstūra gana panašūs. Ypatingai kai pyragas pastovi, kraštai pasidaro kieti ir traškūs, o vidus išlieka truputį minkštas. 
Toks blondis yra labai saldus, ir tai sako žmogus, kuris gali kondensuotą pieną valgyti vieną. Siūlyčiau truputį mažinti cukraus kiekį (recepte jį jau sumažinau, bet skliaustuose dar pridėjau ir tą, kurį naudojau pati).
Iki tobulumo trūktų tik ledų rutuliuko!



Prireiks

  • 2 puodelių miltų
  • puodelio su puse cukraus (naudojau 2 puodelius, manau, truputėlį per saldu)
  • 2 kiaušinių
  • 170 gramų sviesto
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 100 gramų lazdyno riešutų (arba graikinių)
puodelis – 250 ml

Pirmiausia, miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Taip pat, būtų gerai iš anksto susikapoti šokoladą ir riešutus, kad vėliau nereikėtų visko mesti ir pulti prie to (būtent taip dariau aš – nepatogu:)) 
Kitame, karščiui atspariame inde, ištirpdyti sviestą, į jį supilti paprastą ir vanilinį cukrų, išmaišyti. Sumušti kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišyti. Liko tik sudėti kapotus riešutus su šokoladu, bei miltų mišinį, kurį būtų geriausia dėti per du kartus – bus lengviau išmaišyti. Masė turėtų gautis pakankamai tiršta.
Kepimo skardą (24 cm forma atsegamais kraštais) iškloti kepimo popieriumi, į ją supilti pyrago masę ir kepti jį apie 20 minučių 180 lapsnių temperatūroje.
Galima pjaustyti mažais gabaliukais ir valgyti kaip sausainius.


Komentarai