Cukinijų blynai



Blynelių kepimo nemegėjos, antras įrašas iš eilės apie blynus. Na ir laikai atėjo… 
Kaip buvo galima suprasti, blynų kepti nelabai mėgstu. Perdaug monotoniškas procesas matyt. Stovėti prie keptuvės, vartyti, išimti, įdėti… 
Išimtys atsiranda tada, kai prisimenu kokius nors mamos obuolių, cukinijų, moliūgų ar panašių valgomųjų objektų blynus. Idėja šitiems atėjo iš ten pat, tik nusprendžiau sumažinti miltų kiekį iki minimumo.
Daug cukinijos ir vos pora šaukštų miltų. Labai lengvi, bet pakankamai sotūs. Kas sakė, kad blynai kaloringi?

Prireiks

  • 2 puodelių burokine tarka tarkuotos cukinijos (puodelis 250 ml)
  • 2 šaukštų miltų
  • kiaušinio
  • šaukšto cukraus
  • žiupsnelio druskos 
  • lašelio aliejaus kepimui

Inde, kuriame bus maišoma tešla, gerai išplakti kiaušinį kartu su druska ir cukrumi. Į tą patį indą suversti tarkuotą cukiniją, išmaityti ir sudėti miltus. Masė turėtų gautis grietinės tirštumo. Įkaitintą keptuve, popierinio rankšluoščio pagalba, ištepti aliejumi ir kepti blynelius ant silpnos ugnies, kol šie taps rusvi.
Valgyti su natūraliu jogurtu, moliūgų sėklomis ir cukraus pūdra, kad būtų saldžiau. 



Komentarai

  1. Labai skanūs blynai, tik man užteko ir arbatinio š. cukraus. Kepsiu, kol tik turėsiu cukinijų! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu girdėti! Mano cukinijų atsargos per šiuos bynus irgi sparčiai nyksta:)

      Panaikinti

Rašyti komentarą