Varškėtukai su braškėmis arba pavasaris už lango



Prieš kelias dienas eidama apsipirkti užsukau ir į vietinį daržovių ir vaisių turgelį. Tik priėjus prie prekystalio nukrauto gėrybėmis nebegalėjau užuosti nieko kito kaip tik braškes. Po to, jų nenusipirkti būtų buvęs mažų mažiausias nusikaltimas prieš uoslės ir skonio receptorius. Aišku skonio receptoriai nebuvo tokie laimingi, kadangi braškės dar labai nesezone ir tokių skonis dažniausiai tiesiog kaip agurko. Šį kartą maniškės buvo visai pakenčiamos, truputi saldžios, truputį rūgščios…
Parsinešus savo pirkinių krepšelį namo atėjo mintis prisiminti vaikystės patiekalą – ežiukus arba tiesiog varškėtukus. Mama juos visad darydavo perbraukdama kiekvieną per tarkos blogąją pusę, taip atsirasdavo "ežiukų" spygliukai. Šįkart tarka nesinaudojau, bet užtat prie ne visai ežiukų pripjausčiau daug braškių ir mėgavausi pietumis ir saulėta diena už lango.




Varškėtukai su šviežiomis braškėmis

Prireiks

  • 250 g. varškės
  • 1 kiaušinio
  • ~1,5 stiklinės miltų (miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo)
  • druskos ir cukraus
  • saujos braškių
  • kelių šaukštų graikiško jogurto
  • gabalėlio sviesto


Užkaisti puodą vandens. Į varškę į mušti kiaušinį, dėti žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską išmaišius suberti miltus. Juos berti palaipsniui, kad būtų papraščiau reguliuoti tešlos lipnumą ir kietumą. Ji turi nelipti prie rankų. Tuomet atgnybus gabalėlį tešlos jį rankose greitai paversti apvalainu ir mesti į puodą su verdančiu pasūdytų vandenių. Galima prieš tai ir per tarką perbrakti, kad virtinukai virstų ežiukais. Virti neilgai, kelias minutes po to kai varškėtukai iškyla į paviršių. Juos dėti į dubenėlius su gabalėliu sviesto, užberti pjaustytomis braškėmis ir galiausiai dėti šakštą jogurto. Ir įsivaizduoti, kad vasara!



Komentarai

Rašyti komentarą