Blynai su varške, karamelizuotom kriaušem ir klevų sirupu



Iš neitin mėgstančios kepti blynus pasidariau visai didelė jų gerbėja. Šį kartą juos kepiau, nes spintelėje vis nedavė ramybės klevų sirupo butelaitis, o kas geriau jam sugerti nei purūs blynai. Planas pavyko, blynai susivalgė, visi laimingi.

Beje, pastebėjau, kad sekmadieniais rašyti blogą tampa mano maža tradicija. Kadangi darbo dienomis namo grįžtu tik sutemus, o mėnulio šviesos skanioms nuotraukoms nepakanka, didelė dalis mano šedevrų virtuvėje lieka neįamžinti… Praradimas pasauliui, bet yra kaip yra :) Šiandien blynai.

Prireiks:

200 g. rupesnės varškės
2 kiaušinių
100 ml kefyro
~ 2-3 šaukštų miltų (kad tešla būtų grietinės tirštumo)
30 ml. alyvuogių aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
1 šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
2 prinokusių kriaušių
šlakelio balzaminio acto
klevų sirupo



Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Įmaišyti varškę ir kefyrą. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir suberti į kiaušinių plakinį (neberti iškarto visų: berti 2 šaukštus, išmaišyti ir žiūrėti ar tešla dar skysta ar ne). Galiausiai supilti aliejų ir išmaišyti.
Kepti įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies kol paruduos iš abiejų pusių.
Kriaušes supjaustyti riekelėmis, sudėti į keptuvę, užpylus balzaminio acto porą minučių apkepti iš abiejų pusių.
Blynų užtenka 2 (arba 3 nelabai alkaniems). Juos bokšteliu sustatyti į lėkštes, šalia dėti kriaušes ir užpilti viską klevų sirupu.

Komentarai