Greiti ir sveiki bananų ir aviečių ledai



Savo knygoje rašiau apie šaldytų bananų ledus. Šiais paskutiniais dviem žodžiais receptas galėtų ir pasibaigti. Nes esmė kaip ir yra - šaldyti bananai, visa kita - fantazija. Turiu porą mėgstamų ledų variantų, pirmasis - su kokosais, nes kokosų ir bananų namuose visada yra. Antrasis - su avietėmis, nes aviečių skonis gana išreikštas, jos turi ir rūgštumo ir saldumo, žodžiu gamta viską gerai suderino, ir pridėti daugiau nieko nereikia. Na gerai, šį kartą pridėjau truputi šviežio čiobrelio, tik todėl, kad mėgstu paekspermentuoti, ne todėl, kad tikrai reikia. Labai skanu ir be jo. 
Ir desertas ir sveika ir dar į daugelį madingų kategorijų patenka...Clean eating, vegan, pet friendly ir taip toliau.

Prireiks:

  • 3 sunokusių babanų (supjaustyti ir sumetus į maišelį dėti į kamerą kol visiškai sušala)
  • saujos aviečių (turėjau šviežių, bet šaldytos dar geriau - ledai bus šaltesni!)
  • nedidelė šakelė šviežio čiobrelio
  • poros šaukštų migdolų ar kokosų pieno (mano maisto smulkintukas kartais vargsta su trinimu, tuomet įpilu porą šaukštų mėgstamo augalinio pieno)


Bananus sudėti į maisto smulkintuvą kartu su čiobreliais (jei naudojami). Trinti, kol masė taps kreminė. Jei trinasi sunkiai, įpilti šaukštą kitą augalinio pieno. Tuomet sudėti avietes ir toliau trinti iki vientisos masės. Valgyti iškarto - ledai bus minkšti, arba dėti porai valandų į šaldiklį, kad sukietėtų. Pagal skonį. Aš visad renkuosi valgyti iš karto!

Komentarai

  1. Lucky Club Lucky Club Lucky Club Lucky Club | Live Blackjack, Baccarat
    Lucky Club Lucky Club Lucky Club is a live blackjack table luckyclub.live that is perfect for blackjack, baccarat, roulette, blackjack, baccarat,

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą