Trinta žiedinio kopūsto sriuba įkvėpta Tailando



Žiedinis kopūstas man visad atrodo žieminė daržovė. Vien tik savo išvaizda tokia milžiniška sniego gniužtė. Jei ant tiesiog išvirtų žiedynų užbarstau daug tarkuoto čederio truputi džiuvesėlių ir viską trumpam į orkaitę, tai gi puikiausia žiemos vakarienė. Lengva bet užpildanti ir sušildanti. Ir dar aišku visos sriubos. Kadangi esu didelė tailandietiško maisto gerbėja, pagalvojau, kad kalafioras turėtų būti puikus pagrindas Tai skoniams. 
Sriuba ši puiki tuo, kad ją pagaminti užtrunka mažiau nei pusvalandį, viskas vyksta viename puode ir nereikia gausybės produktų. Taip pat čia labai tinka ir truputis aštrumo.



Prireiks

  • didelės žiedinio kopūsto galvos, susmulkintos į žiedynus, kotas supjaustytas
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnakų
  • ~3cm dydžio imbiero gabalėlio
  • 4 šaukštelių žaliojo thai kario pastos
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • vištienos sultinio ~1 litro, priklausomai nuo žiedinio kopūsto dydžio
  • skardinės kokosų pieno
  • šaukštelio kokosų aliejaus (tinka ir paprastas)
  • druskos
  • pipirų
  • kalendros
  • 1 laimo sulčių

Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinti. Dėti į nemažą puoda su įkaitintu kokosų aliejumi. Viską pakepinti ant vidutinės ugnies apie minutę. Dėti kuminą, kario pasta ir kepti dar pusę minutės. Sudėti žiedinį kopūstą ir užpilti vištienos sultinį. Sultinio pilti tiek, kad žiediniai kopūstai nebūtų visiškai apsemti. Viską virti apie 10 minučių. Supilti kokosų pieną ir pavirti sriubą dar 5-10 minučių. Paragauti ar netrūsta druskos ir viską sutrinti rankiniu trintuvu. Supilti laimų sultis, berti pipirų ir galiausiai tiekiant apibarstyti sriubą kalendromis.



Komentarai