Cukinijų paplotėliai su lašiša


Arba vakarienė be anglevandenių (na su labai nedaug...). Iš tikrųjų, planas buvo kepti tik cukinijų blynelius, o šialia keptuvėje apskrudinti lašiša, bet mano namų bildukas pakuždėjo, kad dėčiau lašiša į blynus. Ir buvo TAIP skanu!

Beje, tokie ir panašūs blyneliai labai tinka visiems sėdėtojams ofisuose, nes po darbo ne visad norisi kažką gaminti net ir man... Tikriausiai didžioji dalis mano receptų ir yra kažkas greito, nes kad ir kaip mėgaučiuosi maisto ruošimu, virtuvėje apsigyventi tikrai nenoriu. 
Pusvalandis darbo dieną praleistas virtuvėje yra labai geras laikas, spėji truputį parelaksuoti prie puodo, bet tas neperaugą į užsiknisimą ir apterštus stalviršius. O dar ir kitos dienos pietūs tuo pačiu, jeigu spėsiu truputį atsidėti kol liko... Valio!



Šiems puikiems, skaniems ir greitiems paplotėliams prireiks:
(dviems valgytojams)

  • 2 jaunų (nedidelių) cukinijų
  • 200 g. lašišos file
  • 1 kiaušinio 
  • saujalės kalendros (galima pakeisti petražole)
  • 2 šaukštų miltų
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus ir aliejaus kepimui
  • pusės žaliosios citrinos
  • balzamiko acto
  • mėgstamų salotų lapų

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, dėti į indą. Lašišą supjaustyti ~2 cm dydžio kubeliais, sudėti kartu su cukinija. Kalendrą supjaustyti (galima stambiau), pasiliekant kelis lapelius papuošimui), ji taip pat keliauja į indą. Įmušti kiaušinį, dosniai berti juodujų pipirų ir truputį druskos. Viską gerai išmaišyti. Dėti 2 šaukštus miltų ir vėlgi viską išmaišyti. 

Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus (kepimui naudoju kokosų), šaukštu kabinti paplotėlių masę ir dėti į keptuvę. Blynelių gaunasi apie 6, tai priklausys nuo to, kokio dydžio jie bus. Kepti apie 5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrus.

Valgyti karštus apšlakščius alyvuogių aliejumi ir laimų sultimis. Šalia mėgstamos salotos su trupučiu balzamiko acto bei alyvogių aliejaus. Ir galiausiai kalendrų lapeliai ant viršaus.

Komentarai