Ravioli su ricotta ir bazilikais

Antrasis mano bandymas daryti pastos tešlą. Šį kartą ravioliams. Praeitą kartą tešla gavosi per kieta, todėl po iiilgo iiilgo kočiojimo, ji vistiek buvo per stora... Jei taip nutinka, geriausia ją paminkyti šlapiomis rankomis, kad drėgmė ją truputį suminkštintų. Tada to nežinojau, o šįkart tešla gavosi graži ir tampri, todėl to neprireikė.

Prireiks

tešlai

  • 200 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • truputėlis alyvuogių aliejaus bei druskos

įdarui

  • indelis rikotos (250 g)
  • ryšulėlis baziliko
  • stiebelis petražolės
  • druskos bei juodųjų pipirų


Tešlą daryti ganėtinai paprasta: miltus su druska išversti ant kažkokio paviršiaus (man tinka spintelė), padaryti duobutę viduryje ir į ją įmušti kiaušinius bei šliūkštelti aliejaus. Su šakute pradėti švelniai maišyti vidurį, pamažu prigriebiant vis daugiau miltų. Vėliau mesti šakutę tolyn ir pasitelkti rankas. Didžiausias "nesmagumas" yra tas, kad tešlą minkyti reikia ilgai, apie 15 minučių. Jei labai skubu, manau visvien turėsite ką valgyti paminkę tešlą ir dešimt minučių. Manau, kuo ilgiau - tuo geriau. Baigus visą minkymo procesą, suvinioti ją į maistinę plėvelę ir palikti pusvalandžiui pailsėti. Tešla turi būti glotni ir elastinga.
Kol tešla ramiai ilsisi galime pasigaminti įdarą. Bazilikus (nereikia padauginti su jų kiekiu, kadangi jų skonis yra pakankamai stiprus) supjaustome, bet nepersistengiame - košės iš jų daryti nereikia. Sumaišome su ricotta. Žiupsnelis pipirų ir druskos, taip pat smulkintos petražolės. Išmaišome. Ragaujame ir pataisome, jei kažko trūksta. Viskas. 
Toliau reikia plonai iškočioti pailsėjusią tešlą. Jei turite pastos gaminimo mašinėlę, aš pavydžiu, nes jos neturiu, todėl imu kočėlą ir kočioju... Jei mašinėlės, kaip ir aš, neturite, stenkitės kočioti į ilgį: Daryti ilgą plačią juostą. Kai tešla gaunasi gražiai plona, lieka tik išdėlioti įdaro rutuliukus, uždengti juos kita tešlos juosta, švelniai paspausti aplinkui ir supjaustyti kvadratėliais.
Taip pat svarbu nekartoti mano klaidos... Supjausčius raviolius juos sudėjau į lėkštę. Ir jie prilipo. Taip pusė jų prarado savo gražią prekinę išvaizdą, nes teko juos gelbėti... Jei norite juos perkelti kažkur kitur, o ne tiesiai į puodą, pasistenkite užmesti akį ar paviršius visiškai sausas. Ir truputis miltų nepakenks.
Raviolius dėti į švelniai verdantį pasūdytą vandenį ir virti maždaug 3 minutes po to kai jie pradės plūduriuoti.
Raviolius apipilti lydytu sviestu su šaukšteliu grietinės ir nieko nelaukus valgyti, nes greit atšala. 

Komentarai