Indiškas skaldytų žirnių troškinys Dhal


Prireiks


  • stiklinės geltonų skaldytų žirnių
  • 2 puodelių vandens (kuo daugiau - tuo skysčiau)
  • svogūno
  • kelių sviežių pomidorų arba pomidorų iš skardinės (aš naudojau pastaruosius)
  • šaukštelio ciberžolės
  • šaukštelio kumino (jei naudojate kuminą seklytėmis, pirmiausia reikia jas pakepinti, tuomet sugrūsti grūstuvėje)
  • šaukštelio kalendros
  • pagal skonį - aitriosios paprikos
  • poros skiltelių česnako
  • drusko ir pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus



Pirmiausia reiktų perplauti žirnius, taip pat galima juos pamirkyti šaltame vandenyje apie pusvalandį (bet nebūtina). Į puodą supylus vandenį, žirnius bei truputi druskos leisti viskam ramiai sau virti. Tuo tarpu galima supjaustyti svogūną, susmulkinti česnaką bei pasiruošti visus prieskonius. Į keptuvę šliūkštelti truputį aliejaus ir, kelias sekundes palaukus, kol jis įkais, sudėti svogūnus. Didelės ugnies nereikia - svogūnai turi suminkšėti, o ne sukepti. Už poros minučių sudėti prieskonius: kuminą, kalendrą, ciberžolę ir papriką. Viską pamaišius, pakepinus porą minučių suberti česnaką ir dar porą minučių pakepti. Svarbiausia užduotis yra nesudeginti... Jei žirniai jau verda apie 20 minučių, galima į juos suversti visą keptuvės turinį, pamaišyti, paragauti ir padruskinti ar papipirinti. Arba ne, jei nieko netrūksta. Taip pat suversti supjaustytus pomidorus ir palikti troškinį ramybėje dar apie 10 minučių arba iki kol žirniai bus maloniai mikšti, o pomidorai truputį ištęžę. 
Labai tiks indiška plokščia duona (flat bread), ją nesukunku pasigaminti, bet dar niekad šito nebandžiau (kažkada vistiek reikės, galima laukti ir tikėtis).


Komentarai