Vištiena ir bambukai


Šį kartą bus du receptai. Vištiena su bambukais dviem būdais. Net nežinau, kuris man patiko labiau. Pirmoji vištiena švelnesnė. Tiesa sakant, iš pradžių nežinojau, ar kreminis padažas tiks prie imbiero prieskonio ir bambukų, bet, manau, kad eksperimentas pavyko.
Taip pat, kadangi kitą dieną per pietus buvo likę bambukų bei laisvo laiko, nusprendžiau dar truputį paeksperimentuoti. Šį kartą su soja ir laimų sultimis.
Taigi...


Imbierinė vištiena su bambukais, kreminiame padaže




Prireiks


  • vištienos (naudojau 4-ių blauzdelių mėsą, dviems porcijoms. Tikrai tiks ir bet kokia kita vištienos dalis)
  • konservuotų bambukų ūglių, maždaug 2/3 nedidelės skardinės
  • storo nykščio galo dydžio imbiero gabaliuko
  • svogūno
  • po vieno šliūkštelėjimo grietinėlės ir pieno (manau, pagal poreikius galima naudoti tik vieną iš šių ingredientų, priklausomai riebiau ar liesiau norisi)
  • druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejaus



Karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinti nedidelius vištienos gabaliukus, prieš tai juos tiesiog apibarsčius pipirais. Nereikia vištienos iškepti visiškai, tiesiog suteikti truputį spalvos ir tuomet išžvejojus ją iš keptuvės atidėti į šalį, o vietoj jos sudėti smulkintus svogūnus ir ant silpnos ugnies kepti juos kol pradės karamelizuotis ir taps švelniai auksinės spalvos. Svarbu, kad jie nedegtų. Sudėti smulkiai kapotą imbierą ir dar minutę pakepti. Tuomet jau galima šliūkštelti grietinėlę, pamaišyti, šliūkštelti pieno bei sudėti pamirštąją vištieną. Truputis druskos, pipirų, patroškinti, paragauti... Svogūnai turėtų suteikti truputį saldumo, imbieras pikantiškumo, o druska visus skonius apjungti.
Garnyrui siūlau ryžius.

Vištiena ir bambukai su soja ir laimų sultimis




Prireiks


  • vištienos (vėlgi, naudojau blauzdelių mėsą...)
  • konservuotų bambukų ūglių
  • sojos (naudojau saldžią, kadangi nesu didelė sūrios gerbėja)
  • laimų sulčių
  • nyksčio dydžio imbiero gabalėlio
  • poros skiltelių česnako
  • pipirų, cukraus
  • kaip visada - alyvuogių aliejaus


Vištieną reikėtų trumpai pamarinuoti sojoje su keliais lašeliais laimų sulčių. Tuomet reikėtų užkaisti keptuvę su truputėliu aliejaus bei apkepinti joje vištieną. Vėlgi - neilgai. Sudėti smulkiai kapotą česnaką su imbieru, o po minutės sudėti bambukus. Man jie patinka, todėl jų negailiu :) 
Dabar svarbiausia yra sojos ir laimo sulčių balansas. Užpilti truputį sojos bei truputėlį laimų sulčių, išmaišyti ir paragauti. Taip, po truputį, balansuoti skonį, kol sūrumas ir rūgštumas neužgoš vienas kito ir kitų skonių, todėl siūlau nepadauginti ir viską daryti žingsnelis po žingsnelio. Jei naudojot nesaldžią soją, į pabaigą galima įdėti maždaug pusę nubraukto šaukštelio cukraus. Dar papipirinti. Svarbiausia skonių balansas!
Keptuvę nuo ugnies nuimti iškart, kai vištiena atrodys pakankamai iškepus. Jei nesu tikra, aš išsirenku didžiausią gabalėlį ir tiesiog jį prapjaunu. 

Komentarai