Vištienos ruliadas

Turiu užsilikusių skanių nuotraukų iš vasaros sezono, todėl galima tikėtis kelių įrašų su kažkuo gaiviu, lengvu ir vasarišku… Ir nelabai tinkančiu pilkoms ir bjaurioms dienoms, kokias labai tikėtina pamatyti dabar. 
Šios vasaros atradimas man, buvo kukurūzų burbuolės. Pirmą kartą paragavau - labai patiko, valgiau visą vasarą. Jas pasigaminti labai paprasta. Įmesti į verdantį, nesūdytą! vandenį ir pavirti maždaug 6 minutes. Išėmus iš vandens ir ilgai nelaukus, kol atvės, barstyti druska, dėti gabalėlį sviesto ir valgyti. Vienas kukurūzas man atstodavo pietus. Burbuoles taip pat galima naudoti ir kaip garnyrą. 
Vieną dieną buvau sumanius pasigaminti kažką idomesnio iš vištienos. Peržiurėjus šaldytuvo turinį išsirinkau špinatus, kukurūzo burbuolę ir vištienos. Iš viso to gavosi…

Vištienos ruliadas su špinatais ir kukurūzo burbuole



Prireiks


  • vištienos (dviejų gabalėlių šlaunelių mėsos arba vienos krūtinėlės)
  • poros didelių saujų špinatų (geriau švieži, bet su šaldytais irgi galima)
  • kukurūzo burbuolės
  • nedidelio svogūno
  • skiltelės česnako
  • citrinos žievelės
  • druskos ir pipirų
  • sviesto
  • saulėje džiovintų pomidorų pesto
  • maistinės plėvelės


Pirmiausia reiktų pasiruošti įdarą: svogūną susmulkinti ir suberti į įkaitusę keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir sviesto (niekada nieko nekepu tiesiog ant sviesto, kadangi jis greitai dega. Geriau įpilti labai nedaug aliejau ir tuomet ant jo dėti sviestą, tuomet kažką kepti). Kai svogūnai suminkštėja, sumesti ir susmulkintus špinatų lapus, apibarsyti druska ir pipirais. Viską kepti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes ir prieš baigiant įtarkuoti truputį citrinos žievelės, tik tam, kad suteiktų lengvą citrinų aromatą. 
Į įdarą galima įdėti ir šaukštą džiovintų pomidorų pesto (ši kartą nedėjau, panaudojau ji kaip padažą), arba tiesiog saulėje džiovintų pomidorų. 
Įdaras padarytas, reiktų jį padėti į šoną, kad atvėstų ir tuo metu pasiruošti vištą. Krūtinėlę išskleisti perpjovus skersai, tik ne iki galo. Padaryti ploną "blyną" ir truputėlį pamušti per maistinę plėvelę, kad išsilygintų storis. Su šlaunelių mėsa taip pat, tik nereikia nieko perpjovinėti, tiesiog plokščiai išmušti. Mėsą švelniai pabarstyti druska ir pipirais ir padėti ant gabalo maistinės plėvelės. Į vieną išmušto "blyno" šoną dėti įdaro ir nuo to pačio šono sukti į ritinį padedant maistinei plėvelei (kaip sušius). Susukti reikia kietai. Jei galai nesilaiko, juos surišti siūlu. Štai ir ruliadas! Dėti jį į švelniai verdantį vandenį (ne kunkuliuojantį) ir taip švelniai verdant palikti apie 15 minučių. 
Dabar galima aptvarkyti visus maistinės plėvelės gabalėlius, kurie voliojasi aplinkui ir likus kokioms 5 minutėms, iki ištraukiant vištieną, pasiruošti kukurūzą. Nulupus visus lapus bei siūlus nuo jo, įmesti į verdantį vandenį į kurį dar galima įdėti šaukštelį cukraus. Pavirti 6 minutes ir ištraukus perpjauti pusiau (arba dideliam valgytojui galima duoti visą). Per tą laiką, aišku, nepamiršti ištraukti iš puodo ruliado. Kol kukurūzas baigs virti, ruliadas gali truputį pravėsti - kad nebūtų taip karšta jį pjaustyti. Pjaustyti, beje, jį reiktų neišvyniojus iš maistinės plėvelės, taip neturėtų subyrėti. 
Viskas keliauja į lėkštę, o kadangi man liko špinatų įdaro, jį tiesiog pašildžiau ir taip pat panaudojau, kaip dalį garnyro.

Komentarai

  1. Jei ne paslaptis - kuo fotografuojate? Tiksliau kokiu fotoaparatu ir objektyvu? Nuotraukos labai skanios.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą