Imbierinė vynuogių uogienė



Niekada prieš tai nesu dariusi jokių uogienių, džemų ar kitų panašių dalykų. Kadangi turėjau truputėlį lietuviškų vynuogių, o jų valgyti šiaip nemėgstu, sugalvojau pažaisti ir pasidaryti uogienės! Vynuogių skonis yra labai stiprus, todėl panaudojau ir imbierą, kad skonis būtų dar aštresnis. Taip įdomiau! Panaršius internete radau panašų receptą, bet nelabai man jis patiko, todėl vistiek savaip dariau. 

Prireiks


  • apie 2-jų litrų lietuviškų mėlynųjų vynuogių / arba / apie 1,5 litrų vynuogių sunkos
  • stiklinė uogienių cukraus
  • 2 maždaug viso nykščio dydžio imbiero gabalėlių


Švarias vynuoges suberti į puodą ir kaitinti tol kol atsiras sulčių. Tuomet viską persunkti per sietelį arba  merliuką. Gautą sunką supilti atgal į puodą, suberti cukrų ir sudėti pjaustytą imbierą. Viską virti apie 20 minučių arba tiesiog iki kol konsistencija bus tinkama. Dar kartą uogienę persunkti per stambesnį sietelį, kad neliktų imbiero gabaliukų. Jei imbiero gabaliukai pakankamai dideli, galima tiesiog išrankioti.
Uogienė gaunasi gana rūgšti ir skystoka. Jei norisi saldesnės,  galima dėti daugiau cukraus: tuo pačiu metu ji gausis ir tirštesnė. Kadangi aš nemėgstu saldžių uogienių, man ši labai labai patiko. 
Taip pat, jei vietoje uogienių cukraus yra naudojamas paprastas, bet kokiu atveju, jo reiktų pilti daugiau, nes uogienė gausis visiškai skysta.


Komentarai

Rašyti komentarą