Moliūginis sūrio pyragas
Prireiks
Pagrindui
- 1 su puse pakelio sutrupintų sausainių
- 5 šaukštų tirpinto sviesto
- trečdalis stiklinės cukraus
- žiupsnelis druskos
Įdarui
- 600 g kreminės varškės (naudojau "President" (bandžiau su ricotta, bet nelabai patiko. Manau mascarponė visai gerai būtų))
- 1,25 stiklinės cukraus
- žiupsnelis cinamono
- pusė žiupsnelio malto muskato
- pusė žiupsnelio malto imbiero
- 2 šaukštai miltų
- 3 dideli kiaušiniai
- 2 didelių kiaušinių tryniai
- šaukšelis vanilinio cukraus
- 2 stiklinės moliūgų tyrės
Pagrindui visus produktus sumaišyti, suberti į 23 cm formą ir stipriai prispausti prie pagrindo. Pagrindą dėti į šaldytuvą, įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių ir pradėti gaminti įdarą.
Inde sumaišyti kreminę varške, cukrų, miltus ir prieskonius. Kitame inde lengvai suplakti kiaušinius, trynius ir vanilę, ir sumaišyti tai su varškės mase bei moliūgų tyre. Gautą įdarą supilti ant pagrindo ir kepti apie 40-50 min. Vidurys turėtų atrodyti nevisai iškepęs, vos vos skystas. Aišku būtų gerai atvėsinti prieš valgant, bet negarantuoju, kad pavyks.
Atrodo labai labai skaniai. Gaila moliūgą jau pribaigiau - į sriubą visas suėjo :)
AtsakytiPanaikinti