Moliūginis sūrio pyragas


Kadangi rytoj kalėdos, nusprendžiau įkelti moliūginį cheesecake'ą kuris rytoj tikrai atsidurs orkaitėje. Jį retkarčiais kepa mano mama, ypatingai kai sode atsiranda daug gražių moliūgų. Pyragą labai lengva pagaminti ir jis turi švelnų cinamono aromatą, todėl tobulai tinka kalėdoms.

Prireiks


Pagrindui

  • 1 su puse pakelio sutrupintų sausainių
  • 5 šaukštų tirpinto sviesto
  • trečdalis stiklinės cukraus
  • žiupsnelis druskos


Įdarui

  • 600 g kreminės varškės (naudojau "President" (bandžiau su ricotta, bet nelabai patiko. Manau mascarponė visai gerai būtų))
  • 1,25 stiklinės cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • pusė žiupsnelio malto muskato
  • pusė žiupsnelio malto imbiero
  • 2 šaukštai miltų
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 2 didelių kiaušinių tryniai
  • šaukšelis vanilinio cukraus
  • 2 stiklinės moliūgų tyrės


Pagrindui visus produktus sumaišyti, suberti į 23 cm formą ir stipriai prispausti prie pagrindo. Pagrindą dėti į šaldytuvą, įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių ir pradėti gaminti įdarą.
Inde sumaišyti kreminę varške, cukrų, miltus ir prieskonius. Kitame inde lengvai suplakti kiaušinius, trynius ir vanilę, ir sumaišyti tai su varškės mase bei moliūgų tyre. Gautą įdarą supilti ant pagrindo ir kepti apie 40-50 min. Vidurys turėtų atrodyti nevisai iškepęs, vos vos skystas. Aišku būtų gerai atvėsinti prieš valgant, bet negarantuoju, kad pavyks.



Komentarai

  1. Atrodo labai labai skaniai. Gaila moliūgą jau pribaigiau - į sriubą visas suėjo :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą