Juodi spagečiai su čili krevetėmis






Stovėjo ilgai, šitas pakelis spagečių su sepijų rašalu. Spintelėje laukė, kol bus panaudotas. Atsivežiau jį iš Sardinijos, kaip lauktuvę sau, nes jau seniai norėjau išmėginti tuos juoduosius makaronus. Manau, jų skonis nelabai skiriasi nuo įprastinių (kadangi, mano patiekalas buvo su krevetėmis, aš šiaip ar taip jaučiau jūros skonį), bet išvaizda lėkštėje tikrai įdomi. Na, ir dar reiktų juos paderinti su ryškiais, spalvotais produktais. Mano lėkštėje vyravo klasika - juoda/raudona. Keli šviežio baziliko lapeliai tikrai nebūtų pamaišę, bet gaila, ant mano palangės bazilikas nebeauga.

Prireiks

dviems valgytojams

  • 200 g krevečių (aš pirkau jau virtas, kadangi kitos buvo tik mažos ir susitraukusios. Mieliau būčiau ėmusi žalias)
  • 2 vidutinio dydžio pomidorai
  • dvi skiltelės česnako
  • du nedideli džiovinti čiliai (čia jau reiktų paderinti pagal savo aštrumo mėgimą)
  • žiupsnelis cukraus
  • skiltelė citrinos arba truputis cintrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų
  • spagečių su sepijų rašalu (aišku tinka ir paprasti mirtingųjų spagečiai)



Pirmiausia, reiktų pastatyti virti vandenį spagečiams. Tuomet, išvalyti ir išlukštenti krevetes, tačiau palikti nenuimtą uodegėlę (taip žymiai gražiau atrodo lėkštėje, o ir paimti už uodegėlės valgant labai patogu). Aš, beje, pusę krevečių lukštenau, o kitos pusės ne. Kepant su kiauteliais, pats padažas įgauna daugiau to jūros gėrybių skonio. Čia aišku, jei vėliau netingėsite krevetes lukštenti jau lėkštėje. 
Spagečius dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kaip nurodyta ant pakelio.
Plonais griežinėliais pjaustytą česnaką ir kapotą čili pakepinti alyvuogių aliejuje apie minutę, tuomet į keptuvę suversti mažomis skiltelėmis pjaustytus pomidorus (kelias skilteles galima pasilikti nekeptas, kad patiekalas būtų gaivesnis). Dar pakepus porą minučių, kai pomidorai po truputį pradeda tyžti, įberti žiupsnelį cukraus, padruskinti, papipirinti ir sudėti krevetes. Pakepti jas iki rausvumo (arba mano atėju, kadangi, jos jau buvo virtos, tiesiog, kol sušils). Pabaigai - truputis citrinos sulčių. 
Išvirusius spagečius suversti į keptuvę su padažu ir viską sumaišyti kartu.


Komentarai

  1. Atrodo taip magiškai ir viliojančiai... Labai norėčiau paragauti juodų makaronų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jų būna pirkti ir Lietuvoje. Man rodos Užupio krautuvėlėje galima tokių rasti:)

      Panaikinti

Rašyti komentarą