Labai šokoladinis pyragas



Pirmąjį kartą paragavus šito pyrago, man rodos, pagalvojau, kad tai yra vienas skaniausių šokoladinių dalykų, kuriuos esu valgius. Kasnors turintis bent menkiausią priklausomybę šokoladui, tai galėtų patvirtinti. 
Iš tikrųjų, tai yra labai šokoladinis, saldus, turtingas, drėgnas, visoks visoks pyragas. Jo nereikia daug, nes daug suvalgyti beveik neįmanoma. Taip pat, jis nesunkiai pagaminamas. Kolkas nesu dariusi jokių brownių, bet manau, tai yra kažkas panašaus. Buvau labai laiminga, kai draugė man atsiuntė receptą, galbūt pradžiuginsiu kąnors ir aš.

Prireiks

300g juodojo šokolado
100 g sviesto
3 kiaušiniai
5 nubrauktų šaukštų miltų
2/3 stiklinės cukraus 
2/3 indelio rududu
truputis mėgstamų riešutų

Įkaitinti orkaitę iki maždaug 170 laipsnių. Šokoladą ištirpinti kartu su sviestu, inde virš verdančio vandens. Įmaišyti cukrų ir taip pat sumušti visus kiaušinius. Gerai išmaišius sudėti miltus bei truputį pasmulkintus riešutus ir vėlgi gerai išmaišyti. Pusę masės supilti į skardą (dariau atsegamoje torto formoje), ant jos šaukšteliu išdėlioti rududu ir vėl ant viršaus supilti likusę šokoladinę masę. Dėti į orkaitę ir pyrago laukti apie 30-40 minučių.



Komentarai

  1. Pati sukūrėt receptą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. o ka daryti su rududu? nejau suvalgyti kol pyragas kepa?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei norisi suvalgyti, tuomet reiktų porą skardinių turėti:) Priešpaskutiniame recepto sakinyje yra rududu panaudojimas

      Panaikinti
  3. o ka daryti su rududu? nejau suvalgyti kol pyragas kepa?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą