Cikorijų salotos su vištiena



Šalčiausią žiemą, vistiek retkarčiais mėgstu pasigaminti lengvų ir gaivių salotų. Ypatingai, kai šaldytuve turiu šviežių kalendrų (jos yra dar vienas mano praeitos vasaros atradimas). Kadangi diena pasitaikė labai saulėta, salotos papildė tą vasarišką nuotaiką.
Čia gerai įsivaizduoju ir gražgarstes, bet kadangi cikorija gana sultinga salota, ji suteikia gerą pagrindą.
Jei salotos turėtų būti tik lengva užkandėlė keliems žmonėms, jas galima patiekti tiesiog cikorijų lapuose, vietoje lekštučių.

Prireiks


  • vištienos krūtinėlės
  • cikorijų gūžės
  • poros ridikėlių
  • kuokšto šviežių kalendrų
  • migdolų plokštelių
  • skiltelės česnako
  • druskos, pipirų, aliejaus


užpilui

  • šaukštelis sezamų aliejaus
  • šaukšelis sojos
  • šaukštelis laimų sulčių
  • šaukštas vandens
  • ketvirtis šaukštelio cukraus


Vištieną galima pasimarinuoti iš vakaro. Apibarstyti druska, pipirais bei kapotais česnakais. Prieš kepant, krūtinėlę nusausinti popieriniu rankšluostėliu ir apkepinti įkaitusioje keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Iš apiejų pusių, maždaug po 4 minutes. Paskui dėti į įkaitintą orkaitę, dar maždaug 10čiai.
Cikorijos lapus paplėšyti į dubenį, galima palikti porą sveikų, dėl įvairovės. Ridikėlius pjaustyti plonais griežinėliais, o kalendras, taip pat, paplėšyti. Viską lengvai pamaišyti dubenyje, ant viršaus uždėti gabalėliais supjaustytą krūtinėlę ir viską apšlakstyti užpilu (jam, indelyje, tiesiog sumaišyti visus komponentus). Dar salotas apibarstyti migdolų plokštelėmis, tiek dėl grožio, tiek dėl skonio.


Komentarai