Juodasis miškas



Pirmą kartą gyvenime dariau tortą. Rezultatas - labai skanus, gan lengvas, truputį saldus truputį rūgštus tortas. Ir kuo ilgiau jis stovėjo, tuo skanesnis darėsi. Su puošimu, dėja, pasisekė ne taip gerai. Daugiausiai dėl to, jog pasirinkau netinkamas priemones. Iš kažkur atėjusi mintis, kad su purškiama grietinėle tortą puošti bus lengviau ir gražiau, buvo labai labai kvaila. Neturiu daug patirties su konditerija ir konditeriniai maišeliai mane tikriausiai truputį gąsdino. Dabar mane gąsdins tie grietinėlės flakonėliai, nes "bepuošiant" tortą, ji pradėjo staigiai tirpti, viskas pradėjo pamažu bėgti ir gavosi tortas grietinėlės baloje. Kitam kartui, manau, geriausia būtų tiesiog išsiplakti skanios standžios grietinėlės ir peiliu aptepti tortą. 
Peržiurėjau kelis šio torto gaminimo būdus ir šis receptas, su keliais pakeitimais, man pasirodė tinkantis labiausiai. 

Prireiks

biskvitams

  • 4 kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 160 gramų miltų
  • 1 su puse šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 nubrauktų šaukštų kakavos


grietinėlės pertepimams

  • 450 mililitrų riebios grietinėlės
  • 4 šaukštai cukraus
  • trupučio citrinų sulčių


vyšnioms

  • 400 gramų šaldytų vyšnių (galima ir šviežių, aišku, be kauliukų)
  • 3 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų brendžio


Torto puošimui/aptepimui galima naudoti tą patį grietinėlės pertepimą, tuomet visko reikia dar pusė karto daugiau ir į kremą būtų gerai įdėti grietinėlės standiklio.

Vyšnias, iš vakaro, užpilti brendžiu bei apiberti cukrumi. Laikyti per naktį šaldytuve. Susidaręs skystis bus sirupas biskvitų sulaistymui.
Kiaušinius kartu su cukrumi išplakti mikseriu, kol masė padvigubės (man, manau, ir patrigubėjo). Kitame inde, kartu sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, ir įsijoti viską į kiaušinių masę. Geriausia maišyti silikonine mentele, iš kraštų verčiant į vidurį. Maišyti atsargiai ir tik tol, kol nebesimato miltų gumuliukų. Masę supilti į atsegamą torto formą (dugnui iškirpti skritulį iš kepimo popieriaus, šonams taip pat galima įdėti kepimo popieriaus juostą) ir kepti apie pusvalandį 190 laipsnių orkaitėje. Kai biskvitas tik įdedamas į orkaitę, temperatūrą gali būti ir didesnė (bet tik kokiom 5 min, kad biskvitui būtų lengviau kilti), svarbu, kad orkaitė nebūtų per vėsi. Iškepusį reiktų atvėsinti ir supjaustyti į tris dalis.
Prieš konstruojant tortą galima išsiplakti giretinėlę, tiesiog į ją sudėti cukrų ir citrinos sultis. Plakti iki kol bus standi ir tvirtai laikys formą.
Tortą sudėlioti atsegamoje torto formoje: dėti biskvitą, jį aplaistyti skysčiu/sirupu, kuris susidarė nuo vyšnių su brendžiu, tuomet dėti pusė vyšnių ir užtepti dalį grietinėlės, viską dar kartą pakartoti. Viršutinį biskvitą vėl sulaistyti sirupu. Formą uždengti plėvele ir tortą šaldytuve palaikyti bent per naktį. 
Aš puošiau grietinėlę, šokoladiniais pabarstukais ir kokosiniais žirniukais, taip pat, pasilikau kelias vyšnias.

Komentarai

Rašyti komentarą