Panna cotta



Pagaliau, pagaliau gaminau pannacottą!
Virta grietinėlė. Blogai skamba. Bet labai skanu.
Pradžiai norėjau klasikinės, truputį vanilinės, o kitam kartui jau sugalvojau šį tą modernesnio. 
Truputį bijojau, kad grietinėlė susisluoksniuos, bet ne, viskas gavosi labai gražiai. Matyt, jautė, pannacotta, mano teigiamas mintis, siunčiamas į šaldytuvą.

Panna cotta su mangų padažu 

Prireiks

  • 200 mililitrų riebios grietinėlės
  • 300 mililitrų pieno
  • 2 šaukštų cukraus
  • šaukštelio vanilinio cukraus
  • 10 - 12 gramų želatinos

padažui

  • pusės mango
  • apelsino
  • trupučio laimų sulčių


Želatiną užpilti trupučiu vandens ir leisti išbrinkti. Tuo tarpu, puode užkaisti pieną su grietinėle, dėti paprastą ir vanilinį cukrų, ir užvirinti. Daugiau virti nereikia, tiesiog palaikyti, kol pravėsta ir tuomet įmaišyti želatiną (ją reiktų truputį pakaitinti, kad suskystėtų). Viską išpilstyti į formeles ir palikti visiškai atvėsti. Tuomet galima dėti į šaldytuvą ir laukti kol pannacotta sustings. Prieš dedant į lėkštę, trumpai palaikyti karštame vandenyje (ne verdančiame, tiesiog, karštame iš krano), kad desertas lengvai išsiimtų.
Padažui, išspausti pusės apelsino sultis, kitą pusę mesti į blenderį. Ten pat sudėti ir nuluptą bei supjaustytą mangą, supilti laimų sultis ir ką tik išspaustas apelsinų. Sublenderinti. 



Komentarai