Ruginis omletas



Spintelėje turiu neseniai pradėtą paką ruginių miltų. Nusipirkau juos pirmą kartą ir man jie tikrai patiko. Jau išbandžiau  ruginius blynus (netgi pora kartų, o aš šiaip sau blynu nekepu), kurie buvo tobuli, tad nusprendžiau išbandyti ir ruginį omletą. Tiesiog, vietoj įprastinių kvietinių, kurių dažniausiai dedu į omletus, dėjau ruginių. Su pastaraisiais, jis netgi gaunasi sotesnis. Arba čia jau pradeda veikti visos psichologijos, kai žinai, kad rupūs ruginiai miltai turėtų būti maistingesni, sveikesni ir be tuščių kalorijų. Bet kokiu atvėju, skonis ruginio omleto puikus! Nuo šiol kepsiu tik tokį.
Taip pat, nusipirkau ir daugiau įdomesnių miltų, kurių nebuvau (ir kolkas nesu) bandžius. Artimiausias kepinys tikriausiai bus grikių miltų sausainiai:) Jų recepto dar teks palaukti, nes dabar turiu visą eilę saldėsiu, laukiančių, kada jie bus įdėti visuomenės džiaugsmui. Pastarasias savaites turėjau nedaug laiko rašymui (aišku, gaminimui visada laiko kažkaip atsiranda), tad ir prisikaupė saujelė receptų.
Grįžtant prie omleto, nepaminėjau vieno svarbaus dalyko - įdaro. Šįkart, jį sudarė avių pieno sūris ir virti burokėliai. Kitas mano labai mėgstamas įdaras yra iš papraščiausios varškės su trupučiu kietojo ar fermentinio sūrio. Dar prie visko saujelė gražgarščių ir alyvuogių aliejus ant viršaus… Ir berašydama užsinorėjau pusryčiauti, nors jau beveik vidurnaktis…

Prireiks
vienai savaitgalio porcijai


  • dviejų kiaušinių
  • didelio šaukšto rupių ruginių miltų
  • pusės puodelio pieno
  • druskos, cukraus ir aliejaus
  • nedidelio virto burokėlio
  • gabalėlio avių pieno sūrio 
  • pipirų


Kiaušinius gerai išplakti kartu su žiupsneliu druskos ir cukraus (cukrus, man labai skaniai dera su ruginiais miltais, aišku, jo nereikia daug). Dėti šaukštą miltų ir gerai viską permaišyti. Galiausiai, supilti pieną ir permaišyti dar kartą. Plakinį supilti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir uždengus dangtį kepti ant mažos ugnies (ir nelandžioti pažiūrėti). Tuo metu, riekelėmis susipjaustyti burokėlį ir sūrį. Kai omleto viršus bus jau apstingęs, galima vienoje omleto pusėje išdėtioti įdarą, pabarsyti pipirais ir kitą pusę lenkti ant viršaus. Dar truputėlį pakepti iš abiejų pusių, kad sūris spėtų patižti o burokėliai sušilti.


Komentarai

Rašyti komentarą