Amerikietiški pusryčiai



Puikiųjų amerikietiškų blynelių su daug klevų sirupo ir sūria traškia šonine paragavau drama burger'yje. Kokie geri buvo vėlyvi pusryčiai! Iškart susiplanavau kitą savaitgalį valgyti tą patį, tik šįkart namuose. 
Blynelių tešla elementari, šoninę paskrudinti tikrai nesunku, o klevų sirupo tereikia nusipirkti (ir aš, tarp kitko, tąkart naudojau net ne jį, o auksaspalvį sirupą. Aišku ne tas pats, bet geriau toks pakaitalas nei nieko). Namų blynelių minusas buvo tik tas, kad šoninė pasitaikė visai nesūri, trūko to kontrasto, dėl kurio šitie pusryčiai ir yra unikalūs.

Prireiks
  • puodelio miltų
  • kiaušinio
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • puodelio pieno
  • dviejų šaukštų aliejaus

  • 200 g šoninės
  • klevų sirupo (šįkart naudojau auksaspalvį, bet klevų geriau)


Pirmiausia išplakti kiaušinį, į jį suberti cukrų su aliejumi ir dar paplakti. Kitame inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Į kiaušinio plakinį suberti dalį miltų mišinio, išmaišius taip pat supilti dalį pieno, vėl miltus ir vėl pieną. Turėtų gautis grietinės tirštumo masė. 
Blynus kepti sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. 
Kol kepa blynai plonomis riekelėmis supjaustyti šoninę ir paskrudinti ją keptuvėje kol paruduos ir taps traški. Blynelius krauti į bokštelį, ant jų negailėti šoninės ir viską aplieti klevų sirupu. Gabalėlis sviesto šalia irgi nepamaišys.

Komentarai