Tagliatelle su rikotos/pomidorų padažu




Panašų receptą nužiūrėjau dar būdama Italijoje. Nežinau ar yra tokių indelių Lietuvoje (manau turi būti), bet ten galima nusipirkti stiklainiuką su pomidorų ir rikotos padažu. Užpili ir valgai. Nežinau ar skanu, nebandžiau, bet naminė versija tikrai verta dėmesio. Labai tinka ir pomidorų passatą (ale pomidorų tyrę) naudoti, tik Lietuvoje ji palyginus brangi.  
Nuo rikotos, tiek padažo konsistencija, tiek skonis pasidaro maloniai kreminis. 
Labiausiai mėgstu su spagečiais arba tagliatelle:)

Prireiks
(dviems valgytojams)

  • 3 pomidorų
  • 2/3 indelio rikotos
  • tagliatelle makaronų (trys žiedynai, arba tiek kiek paprastai nudojat dviems porcijoms)
  • pusės svogūno
  • skiltelės česnako
  • šviežių baziliko lapų
  • žiupsnio druskos ir cukraus
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus



Sūdytame vandenyje pagaminti makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Nepervirti!
Į įkaitintą keptuvę įpilti truputį aliejaus ir ant silpnos ugnies pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus (apie 5 min.). Sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus, po žiupsnį druskos ir cukraus. Viską kepinti kol pomidorai ištiž, tuomet dėti rikotą ir dar kelias minutes patroškinti. Galiausiai į padažą suversti išvirusius makaronus ir leisti dar minute kitą jiems ten šiltai pagulėti. Išjungus ugnį, ant viršaus užmalti truputį pipirų ir užmesti baziliko lapų.


Komentarai

Rašyti komentarą