Pusryčių sumuštinis



… su avokadu, skystai keptu kiaušiniu ir pievagrybiais.

Dažniausiai mano pusryčiai apsiriboja avižine koše. Kartais su vaisiais, kartais su džiovintomis uogomis, o kartais ir be nieko. Savaitgaliai visad būna išimtis, nes nereikia skubėti į darbą ir pusryčiauti galima įsirangius, kad ir lovoje. 

Šiandieniniai pusryčiai ypatingai jaukūs buvo tikriausiai dėl kątik iškritusio sniego. Kartais tą akimirkos jausmą norisi sustabdyti ir nepamesti bent valandą: snieguota eglė už lango, lemputės ant sienos (ne kalėdoms, pas mane tokios kabo visus metus), Sinatros balsas iš kolonėlių ir tobulas šviežias ir sveikas pusryčių sumuštinis. Gal kiek lėkštoka, bet visa tai nuteikia puikiai dienai.



Prireiks

(vienam sumuštiniui)


  • ketvirtadalio prinokusio avokado
  • kiaušinio
  • 2 pievagrybių
  • citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų
  • balzaminio acto kremo
  • duonelės su sėklomis


Jei gaminu vieną sumuštinį, avokado gabalėlius tiesiog užtepu ant duonos, o prieskoniai bei citrinos sultis keliauja ant viršaus. Jei darau kelis, avokadą, truputi druskos, šviežiai maltus pipirus bei šlakelį citrinos sulčių dedu į dubenėlį. Tuomet reiktų viską gerai sutrinti šakute ir gausiai tepti ant duonos gabalėlio lyg minkštu sviestu.
Keptuvėje iškepti kiaušinį (-ius), nevartyti ir neperkepti, trynys turi likti skystas, šalia įmesti stambiomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepti juos vos minutę kitą. Galima sakyti, kad tik sušiltų. 
Iškeptą kiaušinį dėti ant duonelės su avokadu, ant jų pievagrybius ir viską užbaigti keliai balzaminio acto kremo (jis tirštesnis nei paprastas balzaminis actas) brūkšneliais. Dar truputi šviežiai maltų pipirų.



Komentarai

  1. nežinau, ką tu darai su savo fotkėm, bet aš visad visko noriu čia ir dabar :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą