Vištiena raudoname vyne



Neseniai mano knygų lentyną papildė tikriausiai storiausia knyga, kokią esu turėjusi – The Silver Spoon. 1500 puslapių ir daugiau nei 2000 receptų. Per visą gyvenimą neįmanoma būtų visų išragauti. 
Nors ji labai stora, bet nepasiklysti tarp visos gausybės nėra labai sudėtinga. Knyga suskirstyta į skyrius, tokius, kaip daržovės, mėsa ir pan. Tie skyriai dar padalinti į poskyrius tam tikriems maisto produktams, pvz. pomidorai, kiaušiniai, jautiena ir t.t. Manau sunkiausias dalykas yra išsirinti tą vieną receptą, kuris atsidurs ant stalo.

Galų gale, pirmasis patiekalas iš Silver Spoon'o yra vištiena raudoname vyne. 
Vištiena gaunasi ypatingai minkšta, o vyno padažas labai kvapnus. Pats patiekalas tikrai lengvai pagaminamas.




Prireiks:


  • 30 gramų sviesto
  • 70 gramų pančetos arba tiesiog paprastos šalto rūkymo šoninės
  • vieno vidutinio svogūno
  • didelės skiltelės česnako
  • 70 gramų pievagrybių (ar kitokių grybų)
  • nemaža šakelė džiontintų ar šviežių čiobrelių
  • nubrauktas šaukštas miltų
  • du vištienos ketvirčiai (ar kitos vištos dalys)
  • 300 ml raudono vyno


Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti šoninę, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, riekelėmis pjaustytą česnaką, pjaustytus grybus ir čiobrelį. Viską kepti ant nedidelės ugnies apie 5 minutes. Tuomet apibarstyti miltais, išmaišyti ir sudėti vištieną. Ketvirčius aš padalinau į dvi dalis ir nuėmiau odelę. Uždengti ir leisti pakepti 10 minučių, paskui supilti vyną, padruskinti ir ant mažos ugnies, uždengus leisti pasitroškinti dar pusvalandį.


Komentarai

  1. Nors gaminta ant kaitlentės , bet skonis nepakartojamas. Padėka už receptą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Superinis receptas: greita, skanu ir netiketa. O namai pakvimpa svente:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu jog patiko! Svente susikiurti kartais reikia tiek nedaug

      Panaikinti

Rašyti komentarą