Humusas su kumino sėklomis
Kuminas yra vienas tų
prieskonių kuriuos arba mėgsti arba negali pakesti. Bent jau aš susidariau tokią
nuomonę, ir kadangi esu mėgstančiųjų pusėje jį naudoju gana dažnai.
Kumino ir kalendros sėklos,
paskrudintos sausoje keptuvėje ir šviežiai sugrūstos. Čia tai aromatas. Tokį
mišinį man norisi dėti visur. Dažnai naudoju ir jau sumaltą kuminą, jis irgi
puikus, bet šviežiai grūsto skonis ir aromatas yra labiau… gyvas.
Mano mėgstamiausias humusas
taip pat yra su kuminu. Avinžirniai ir kuminas kartu dera labai puikiai. Šį
kartą naudojau nemaltas kumino sėklas, kad padažytamas gabalėlį naan duonos į jį,
karts nuo karto gautum mažytį skonio sprogimą.
Prireiks:
- skardinės koncervuotų avinžirnių
- ~ 30 mililitrų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštelių tahini pastos
- česnako skiltelės
- nedidelio šaukštelio kumino sėklų
- ketvirtadalio citrinos sulčių
- druskos
Gaminti humusą yra taip pat
paprasta, kaip ir užsirišti batų raištelį. Nusunktus avinžirnius sudėti į
elektrinį trintuvą (kombainą, blenderį...) kartu su visais kitais ingredientais.
Avinžirnių skysčio neišpilti, o maždaug trečdalį jo supilti į trintuvą kartu su
kitais produktais. Sutrinti iki vientisos lygios masės. Jei norisi skysčiau,
pilti dar truputį skysčio, jei norėtusi daugiau rūgštumo - daugiau citrinos sulčių.
Sukrėsti humusą į dubenėlį,
šaukštelių viduryje padaryti spirale ir užpilti trupučiu alyvuogių aliejaus.
Taip pat apibarstyti kumino sėklomis.
Skanu ne tik su naan
duonele, bet ir su morkų lazdelėmis ar salierų kotais.
pats skaniausias patiekalas!
AtsakytiPanaikinti