Knyga! Ir veganiški keksiukai



Pagaliau ir čia galiu pasidžiaugti! Prekybos centruose, knygynuose bei internete jau galima įsigyti mano pirmąją lauktąją knygą "Vegetariniai valgiai".
 
Tik prieš kelias dienas ir aš gavau ją pačiupinėti. Grįžus namo radau ant virtuvės stalo pūpsančią dėžę ir iškart supratau, kas joje manęs laukia. 
Labai smagu pirštais jausti puslapius ir verčiant vis naują puslapį prisiminti visą procesą, kaip kiekvienas receptas atsirado čia… Kas prisvilo, kuri lėkštė buvo fotografuota balkone lyjant lietuj, o kuri nuotrauka savo foną rado tiesiog virtuvėje ant grindų.
Ir smagiausia visą tai laikyti rankose, o ne žiurėti į kompiuterio ekraną.


Knyga atrodo štai taip!

Knyga skirta vegetarams ir ne tik, kadangi aš pati tokia nesu. Mėgstu ivairų maistą: ir su mėsa ir be mėsos. Taip pat, palaikau idėją, kad mėsos valgyti galima būtų ir mažiau. Juk stereotipas, jog vakarienė be mėsos ne vakarienė yra labai apsamanojęs



Ta proga išrinkau gražų deserto receptą iš knygos. Šis puikiai tiks ne tik vegetarams, bet ir veganams. Patys puriausi ir vieni iš skaniausių keksiukų. Atrodytų, nei kiaušinių nėra, nei pieno, kas iš to gali gautis. O gaunasi subtilaus švelniai kokosinio skonio minkšti balti debesėliai, kuriuos galima puošti uogomis ar cukraus pudros glaistu. O jei keksiukai nėra skirti veganams – tuomet tiks ir papraščiausia plakta grietinėlė.




Prireiks
(~14 keksiukų)
  • 2 stiklinės miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 1 puodelis cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 š. kokoso drožlių
  • pusė stiklinės augalinio aliejaus
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 š. acto

Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Inde, visus sausus ingredintus gerai sumaišyti tarpusavyje. Viduryje padaryti šulinėlį ir į jį supilti vandenį, aliejų bei actą. Palengva viską išmaišyti. Tešla užpildyti maždaug 2/3 keksiuko sijonėlio. Kepti apie 20 minučių.


Komentarai

  1. Atrodi nuostabiai! Labai idomu, kokia funkcija suteikia actas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui! Actas reaguoja su soda. Iš vienos pusės tai lyg kiaušinių pakaitalas, padeda keksiukams geriau iškilti ir būti puriems

      Panaikinti

Rašyti komentarą