Bananų blynai



Prabudus ryte sugalvojau, kad būtinai noriu blynų. Kokių nors greitų ir skanių. Virtuvėje pirmiausia akis užkliuvo už beveik pernokti baigiančių bananų, na ir nuo to viskas jau buvo aišku. Receptas iš tikrųjų yra super paprastas ir viskas daugmaž iš akies, tad per daug žaisti su matavimais čia nėra prasmės. 
Kadangi šįryt karaliauju namuose viena - blynai vienam! Nedidelių gaunasi maždaug 10 - tai sotūs pusryčiai, o dviems, trims visko dėti du kart, tris kart (tik kiaušinių trims taip pat užteks dviejų).




Prireiks:
1 didelio sunokusio banano
1 kiaušinio
šaukšto su kaupu miltų
ketvirtadalio šaukštelio kepimo miltelių
~50 ml pieno
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cinamono
nedidelės saujalės džiovintų spanguolių
lašelis aliejaus kepimui

Kiaušinį išplakti. Bananą sutrinti šakute ir sumaišyti su kiaušiniu. Berti druska ir cinamoną. Taip pat supilti pieną. Viską išmaišyti. Suberti miltus, ant jų - kepimo miltelius. Gerai įmaišyti. Spanguoles nuplauti (galima trumpai pamirkyti) ir taip pat suberti į blynų tešlą, kuri turėtų būti grietinės tirštumo.
Keptuvę įkaitinti su nedideliu šlakeliu aliejaus, blynų tešlą kabinti šaukštu ir dėti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies kol švelniai paruduos. 

Dvi keptuvės ir blynai iškepti. Juos valgyti labai skanu su gabalėliu ghi sviesto, medumi ir mėgstamom uogom ar vaisiais.

Komentarai