Daržovių karis su kokosu pienu
Kartais gamini
kažką ir suvoki, jog gyvunėlių šį kartą kaip ir neišnodojai (suprask –
veganiška). Ir nereikėjo laužyti galvos, ką čia į ką pakeitus, nes ir
intensijos tokios nebuvo. Paprastas ir
skanus karis gavosi, gana lengvas, truputi salstelėjęs nuo kokosų pieno. Labai
tiko kitai dienai įsidėti pietums į darbą, nes juk pirmadieniai turėtų būti be
mėsos - toks kaip ir judėjimas “meatless monday”. Manau labai tiktų tiems
žmonėms kurie mėsą per dieną valgo tris kartus: pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Juk visų pirma, tai nesveika, mėsa dabar nebe linksmo kiauliuko
besidžiaugiančio pavasariu, o antibiotikų prikišto per kelis mėnesius užauginto
gyvunėlio...
Grįžtant prie
kario, tiks visos daržovės. Absoliučiai visos. Aš sunodojau tai, ką tądien
nusigriebiau ūkininkų turgelyje prie namų!
Prireiks:
- 1 baklažano
- 1 jaunos cukinijos
- pusės žiedinio kopūsto
- poros pomidorų
- pusės stiklinės raudonųjų lešių
- 2 skiltelių česnakų
- 1 nedidelio svogūno
- ryšelio kalendrų
- 1 čili pipiro be sėklų (pasirinktinai)
- 1 šaukštelio garam masala arba kario prieskonių
- 1/3 šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštelio ciberžolės
- 1 laimo
- skardinės kokosų pieno
- druskos
- aliejaus kepimui
Komentarai
Rašyti komentarą