Daržovių karis su kokosu pienu


Kartais gamini kažką ir suvoki, jog gyvunėlių šį kartą kaip ir neišnodojai (suprask – veganiška). Ir nereikėjo laužyti galvos, ką čia į ką pakeitus, nes ir intensijos tokios nebuvo.  Paprastas ir skanus karis gavosi, gana lengvas, truputi salstelėjęs nuo kokosų pieno. Labai tiko kitai dienai įsidėti pietums į darbą, nes juk pirmadieniai turėtų būti be mėsos - toks kaip ir judėjimas “meatless monday”. Manau labai tiktų tiems žmonėms kurie mėsą per dieną valgo tris kartus: pusryčiams, pietums ir vakarienei. Juk visų pirma, tai nesveika,  mėsa dabar nebe linksmo kiauliuko besidžiaugiančio pavasariu, o antibiotikų prikišto per kelis mėnesius užauginto gyvunėlio...

Grįžtant prie kario, tiks visos daržovės. Absoliučiai visos. Aš sunodojau tai, ką tądien nusigriebiau ūkininkų turgelyje prie namų!


Prireiks:
  • 1 baklažano
  • 1 jaunos cukinijos
  • pusės žiedinio kopūsto
  • poros pomidorų
  • pusės stiklinės raudonųjų lešių
  • 2 skiltelių česnakų
  • 1 nedidelio svogūno
  • ryšelio kalendrų
  • 1 čili pipiro be sėklų (pasirinktinai)
  • 1 šaukštelio garam masala arba kario prieskonių
  • 1/3 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 1 laimo
  • skardinės kokosų pieno
  • druskos
  • aliejaus kepimui

 Baklažaną, cukiniją ir pomidorą supjaustyti panašaus dydžio kubeliais, žiedinį kopūstą sulaužyti nedideliais žiedynais. Į maisto smulkintuvą sumesti česnaką, svogūną, čilį, nupjautus kalendros kotus (lapelius pasilikti pabaigai), viską sutrinti daugmaž iki pastos (arba viską galima labai smulkiai supjaustyti). Gilioje keptuvėje pakaitinti aliejų, sudėti pasigamintą pastą, pakepti keliolika sekundžių ir suberti prieskonius. Viską pamaišant ant vidutiniškai didelės ugnies pakepti apie minute. Tuomet supilti kokosų pieną, palaukti kol jis užkais, pasūdyti ir sudėti visas daržoves ir lešius. Virti apie 15 minučių. Taip pat beverdant įpilti karšto vandens kadangi troškinys nuo lešiu pradės tirštėti.  Išvirus, išspausti laimą ir apibarstyti kalendrų lapeliais.

Komentarai