Šeštadienio receptas - saldi rikotos apkepėlė



Pastaruoju metu (arba pastaraisiais metais...) visą blogo rašymą pakeitė instagrama ir dar šiek tiek feisbukas. Tikriausiai ne pasts blogiausias variantas, bet nesinori paleisti ir pačio blogo, istorijų kūrimo, receptų rašymo... Tas kaltės jausmas, jog apleidau blogą privertė mane apgalvoti kelis būdus kaip tai pakeisti. Galiausiai sugalvojau, jog kiekvieną šeštadienį turiu truputi laiko (dažniausiai ir noro), tai kodėl nepradėjus daryti šeštadienio receptų. Kiekvieną savaitę... Na galbūt beveik kiekvieną savaitę :) 

Pirmas šeštadienio receptas bus desertas apsimetantis pusryčiais. Šitie visad patys geriausi! Ir penkių puodų jam nereikės, o tik vieno - karčiui atsparaus dubenėlio, kuriame viską sumaišysiu, iškepsiu ir iš kurio paskui viską ir suvalgysiu. Viena, nes šitas receptas tam rytui, kai namuose daugiau nieko nėra,  už lango krenta geltoni lapai ir kai katik įjungė šildymą, todėl nesinori kojos iš namų kišti. Rudeninė palaima.



Prireks:
200 g rikotos
1 kiaušinio
3 šaukštelių cukraus
1 persiko
1/2 vaniles esencijos
muskato riešuto (2 brūkštelėjimų per tarką)
graikiško jogurto

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Karščiui atspariame dubenėlyje išplakti kiaušinį su cukrumi, sudėti rikotą, supilti vanilės esenciją bei užtarkuoti muskato riešutą. Persiką supjaustyti kubeliais ir taip pat dėti į dubenėlį su rikota. Viską gerai išmaišyti. Dubenėlį dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 20 minučių arba kol viršus švelniai pageltonuos. Ištraukus palikti pravėsti bent 5 minutėms, o tuomet valgyti su graikišku jogurtu. 
P.S. kol rikota kepė, aš keptuvėje dar apskrudinau bananą. Tiesiog supjausčiau nemažais griežinėliais ir svieste pakepinau porą minučių. O pabaigoje užpyliau šaukštelį skysto medaus ir dar pakepiau minutę, kad karemelizuotūsi. 

Komentarai