Bananų ir laimų ledai


Dar vienas mano šeštadienio receptas. Beje, šis skirtas sekmadienio vakarienei su draugais. Galvojau apie kažką greito ir lengvo, nes kai vakarienės ateina draugai, dažniausiai į pabaigą visi būname pilnai prifarširuoti ir desertas sunkiai telpa. Tai šis, būtent tokiai situacijai. 
Nekaloringi, atgaivinantys gomūrį, truputį šerbetiniai ir greitai padaromi ledai. Tinkami ir veganams, nes be jokių gyvulinių produktų! Bet tikriausiai jau ir taip aišku, nes nebe pirmą kartą rašau apie tuos magiškuosius šaldytus bananus kurie stebūklingai virsta kreminiais ledais...



Prireks:
6-8 gerai sunokusių bananų
1 laimo žievelių
2 laimų sulčių
8-12 šviežių mėtų lapelių
šlakelio augalinio pieno (dažniausiai renkuosi kokosų)

Bananus supjaustyti nemažomis riekelėmis ir dėti į šaldiklį kol visiškai sušals. Tai užtruks geras kelias valandas, šią dalį galima pasidaryti dieną prieš gaminant. Mano šaldiklyje šaldytų bananų dažniausiai būna ir šiaip, nes mėgstu juos įsimesti į smūčius...
Į maisto smulkintuvą sumesti šaldytus bananus. Jei smulkintuvas nėra didelis ir galingas, siūlyčiau ledus trinti per du kartus. Kartu sudėti laimų žieveles ir mėtos lapelius. Viską kelias minutes patrinti. Supilti laimų sultis ir vėl trinti. Įpylus skysčio bananai turėtų greičiau įgauti kreminę konsistenciją, tačiau tam kartais reikia laiko. Jei po 5 minučių masė dar nesidaro vientisa - įpilti šlakelį augalinio pieno. Ledai turi gautis glotnūs tarsi kreminiai. Juos galima valgyti ir tokius, tik šie bus labai minkšti. Kitu atvėju sudėti į šalčiui atsparų indą ir dėti į šaldiklį keliom valandom kad sustingtų. Valgyti apibarsčius smulkintais mėtų lapeliais, labai tiks ir šviežio kokoso gabalėliai.



Komentarai