Kiaušiniai skaistykloje. Arba pomidorų padaže Itališkai
Šis patiekalas
dažiausiai garuoja ant stalo vėlyvais savaitgalio rytais. Tai viena iš
Izraelietiškos šakšukos variacijų. Italai tokiam patiekalui irgi turi labai
įdomų pavadinimą – kiaušiniai skaistykloje.
Visa tai labai greitai pagaminama, o su pomidorų padažu visada smagu eksperimentuoti. Šį
kartą įkvėpimui pasirinkau pietų Italiją su ančiuviais ir kaparėliais. Beje, ne
vegetarams, ančiuvių tikrai rekomenduoju nepraleisti.
Prireiks:
- 1 nedidelio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 2 kupinų arbatinių šaukštelių kaparėlių
- 3 ančiuvių file
- 1 saldžios paprikos
- 1 skardinės koncervuotų smulkintų pomidorų
- 4 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių
- parmezano
- šviežio baziliko
- alyvuogių aliejaus
Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir sudėti į
įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepti ant vidutinės ugnies kol
suminkštėja. Česnaką, kaparėlius bei ančiuvius dėti ant pjaustymo lenteles ir
viską kartu susmulkinti. Sudėti į tą pačią keptuvę ir porą minučių pakepti.
Tuomet supilti pomidorus, dėti žiupsnelį čiobrelių ir šaukštelį cukraus. Viską
išmaišyti ir leisti pavirti 5 minutes ant vidutinės ugnies. Paragauti ir pasūdyti jei trūksta
druskos. Padaže padaryti duobutę, į kurią įmušti kiaušinį. Tą patį pakartoti su
likusiais trimis. Viską troškinti kol kiaušinių baltymas sustings, tačiau
trynys dar liks skystas. Ant viršaus užtarkuoti parmezano, užpilti šlakelį
alyvuogių aliejaus bei apibarstyti baziliko lapeliais. Valgyti su skrudinta
duona.
Komentarai
Rašyti komentarą