Kiaušiniai skaistykloje. Arba pomidorų padaže Itališkai



Šis patiekalas dažiausiai garuoja ant stalo vėlyvais savaitgalio rytais. Tai viena iš Izraelietiškos šakšukos variacijų. Italai tokiam patiekalui irgi turi labai įdomų pavadinimą – kiaušiniai skaistykloje.
Visa tai labai greitai pagaminama, o su pomidorų padažu visada smagu eksperimentuoti. Šį kartą įkvėpimui pasirinkau pietų Italiją su ančiuviais ir kaparėliais. Beje, ne vegetarams, ančiuvių tikrai rekomenduoju nepraleisti.


Prireiks:
  • 1 nedidelio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 kupinų arbatinių šaukštelių kaparėlių
  • 3 ančiuvių file
  • 1 saldžios paprikos
  • 1 skardinės koncervuotų smulkintų pomidorų
  • 4 kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių
  • parmezano
  • šviežio baziliko
  • alyvuogių aliejaus

Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepti ant vidutinės ugnies kol suminkštėja. Česnaką, kaparėlius bei ančiuvius dėti ant pjaustymo lenteles ir viską kartu susmulkinti. Sudėti į tą pačią keptuvę ir porą minučių pakepti. Tuomet supilti pomidorus, dėti žiupsnelį čiobrelių ir šaukštelį cukraus. Viską išmaišyti ir leisti pavirti 5 minutes ant vidutinės ugnies. Paragauti ir pasūdyti jei trūksta druskos. Padaže padaryti duobutę, į kurią įmušti kiaušinį. Tą patį pakartoti su likusiais trimis. Viską troškinti kol kiaušinių baltymas sustings, tačiau trynys dar liks skystas. Ant viršaus užtarkuoti parmezano, užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus bei apibarstyti baziliko lapeliais. Valgyti su skrudinta duona.

Komentarai