Moliūginiai varškėčiai



Tiesa ar ne tiesa, bet girdėjau, kad kaip praleisi pirmąją naujų metų dieną, tokie bus ir visi likę metai. Šitą mintį kiekvieną 31-mąją vis turiu galvoje ir vis pamąstau, kaip įdomiai ir produktyviai praleisti sausio pirmą. Tikriausiai dar niekada tų savo apmąstymų dar nesu įgyvendinusi, todėl mano planas šiais metais yra tik skanūs pusryčiai namuose, kažkas jaukaus ir mėgstamo, bet su cinkeliu, o visa kita kaip bus - taip.

Pusryčiams turiu porą saldžiųjų bulvių, todėl manau pakartosiu štai tokius moliūginius varškėčius, tik su bulvėmis vietoje moliūgo. 



Prireiks:

  • ~2 stiklinių tarkuoto moliūgo (aš gabalėlius sumečiau į maisto smulkintuvą, kad būtų greičiau)
  • 2 kiaušinių
  • 250 g. varškės
  • ~1 stiklinės miltų (tešla turi likti tiršta, tačiau vis dar labai lipni)
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio cukraus
  • aliejaus ir sviesto kepimui


Visus ingredientus išskyrus miltus sumaišyti dubenyje. Tuomet po truputi suberti miltus, jei tešla atrodo pakankamai tiršta, visų miltų galima ir nedėti, jei atvirkščiai įberti jų daugiau. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti truputi aliejaus (aš kepimui naudoju kokosų aliejų), šaukštu kabinti tešlos ir dėti į keptuvę, truputi išploti ir palyginti blyną. Taip sutalpinti kelis blynus, dėti gabalėlį sviesto ir apkepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus (~4-5 minutes vienai pusei). Valgyti karštus su graikišku jogurtu (arba grietine).

Komentarai