Maroko įkvėptas kuskusas su kiaušiniu


Labai stengiuosi nepirkti iš anksto pagaminto maisto iš prekybos centrų. Aišku ne visada pavyksta, nors galiu labai atvirai pasakyti, kad Anglijoje ir Lietuvoje tokio maisto kokybė laaaabai skiriasi. Jei paskaitai kokių (nors ir geresnių) maximos saloto sudėtį, tai tikriausiai kas antro žodio reikšmė lieka nežinoma ir paskui tos salotos sapnuojasi naktimis kaip košmaras. Anglijoje padėtis žymiai geresnė, visus žodžius suprantu ir koncervantu randu retai. Gal dėl to ir sažinė negraužia taip smarkiai, jei vieną kitą indelį įsimetų į darbą. O šitaip teisinuosi dėl to, kad šiandienos receptą įkvėpė va tokios pirktinės ir netikėtai labai skanios kuskuso salotos. Vieną dieną suvalgiau, o kitą bandžiau pagaminti kažką panašaus. Receptas greitas, o salotos sočios ir karštos. Aš labai mėgstu be lukšto skystai virtus kiaušinius, todėl žinoma vienas tupi ant viršaus. Galima ir be jo, bet su skystu tryniu juk viskas skaniau!

Prireiks
3 valgytojams

~200 g kuskuso
Skardinės koncervuotų avinžirnių
Jaunos cukinijos
Kelių svogūnų laiškų
Ryšulėlio šviežios kalendros
Pusės granato sėklų
Saujos razinų
1 a.š malto kumino
1/3 a.š cinamono
1/3 citrinos sulčių
Alyvuogių aliejaus
2 a.š. balzamiko acto
Druskos
Parmezano
3 kiaušinių 
Paprasto acto

Cukiniją supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir dėti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Pakepti porą minučių ant vidutinės ugnies. Ten pat suberti nusunktus avinžirnius, užbarstyti kuminą bei cinamoną. Kepti dar keletą minučių. Razinas užpilti karštu vandeniu, kad išbriktų.
Kuskusą berti į indą ir užpilti ~200ml. verdančio vandens. Pasūdyti ir uždengus palaikyti bent 5 minutes. 
Taip pat užvirinti vandenį kiaušiniams. Pilti truputi paprasto acto (actas padeda kiaušiniams neiširti vandenyje) ir šaukštu išsukti vandenį, kad susidarytu sukurys. Į jo vidurį atsargiai po vieną įmušti kiaušinius ir virti 3 su puse minutės.
Svogūnų laiškus ir kalendras supjaustyti. Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis ir balzamiko actu.
Keptas cukinijas su avinžirniais, svogūnų laiškus, kalendras (pasilikti kelis lapelius papuošimui), mirkytas razinas bei granato seklas berti ant karšto kuskuso, taip pat užpilti pasiruoštu užpilu ir gerai viską išmaišyti. Padalinti salotas į dubenėlius, dėti ant viršaus po kiaušinį, užtarkuoti  truputi parmezano ir papuošti kalendromis.

Komentarai

  1. 1xbet korean betting site review - legalbet.co.kr
    1xbet korean betting site review. 1xbet korean betting site review. 1xbet 1xbet korean korean betting site review. 1xbet korean betting site review. 1xbet korean betting site review. septcasino 1xbet 바카라 korean

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą