Obuolių pyragas


Kol rašau, pyragas kepa orkaitėje. Namuose sklando saldus cinamono kvapas, o už lango sukasi savaitgaliui sugrįžusi žiema. Toks mažas nukrypimas nuo įprasto proceso, nes dažniausiai kai rašau receptą, viskas jau būna nufotografuota ir suvalgyta, bet šviežio pyrago kvapas tikrai įkvėpė pasiimti kompiuterį ant kelių ir pradėti receptą dabar, o ne vėliau. Tikriausiai ir pyragą kepti įkvėpė oras, nes tik vakar sėdėjau lauko kavinėje ir mėgavausi pavasariu, o šiandien į lauką išlindau tik obuolių pyragui ir tikrai daugiau niekur eiti nesiruošiu. 
Trumpai apie pyragą. Kiekviena šeimininkė turi savo obuolių pyragą, kurį kepa visada. Mūsų šeimoje yra du tokie. Vienas biskvitinis, kitas pastarasis - sviestinis. Jis jau seniai cirkuliuoja tarp šeimos moteriškių. Tikriausiai pirma jį pradėjo kepti teta, tuomet ir mama ir močiutė ir netgi aš (šiaip dažniausiai obuolių pyragų nekepu, nes atsivalgiau jų vaikystėje, kadangi tai buvo pagrindinis kepinys namuose).


Prireiks

  • 200 g. sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 su puse stiklinės miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • pusės šaukštelio sodos
  • 3 didelių obuolių


Orkaitę įkaitinti iki 180 lapsnių.

Sviestą ištirpdyti, supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir plakti kol mase pabals ir taps vientisa. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda bei suberti viską į kiaušinių ir sviesto masę. Viską išmaišyti, tešla turi gautis gana tiršta. 

Obuolius supjaustyti plonomis skiltelemis.

Nemažą skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti ir išlyginti tešlą, susmaigstyti į ją obuolių skilteles. Kuo daugiau obuolių - tuo skaniau, tad gailėti tikrai nereikia.

Pyragą kepti apie 40-45 minutes.


Komentarai