Purūs kefyro blynai su medumi


Neseniai darbe vienai fotosesijai naudojome medaus korį ir aišku pabaigoje jo liko keli nemaži gabalai, kuriuos su džiaugsmu parsinešiau namo. Toks skanumas, nežinau kodėl, bet valgant medu kartu su koriu jis įgauna kitą skonį ir vis sukau galvą, ką čia pagaminus, kad niekas jo neužgoštų. 

Pirmieji būvo blynai, labai purūs kaip debesėliai, truputi primena mielinius, tačiau žymiai lengvesni. O kai korys lengvai tirpsta ant karštų blynų viršaus, žinai kad šitie vėlyvi pusryčiai tikrai nusisekė... O ir korys buvo herojus, ko ir norėjau.



Kitas receptas dėja nesulaukė fotosesijos, nes tiesiog nesusilaikiau ir suvalgiau. Ha. Ir visai nesigailiu. Telefonu nufotografavau (nuotrauka čia), kitą kartą prisiversiu atsinešti fotoaparatą... O tai buvo desertas su keptomis figomis, graikišku jogurtu, medaus koriu ir migdolais. Nuo šiol jei kas užsuks į svečius ir turėsiu figų, tai būtent tuo ir vaišinsiu, nes buvo kažkas out of this world.

Grįžtant prie blynų, receptą labai lenva atsiminti, nes visko reikia po vieną. Jei daugiau žmonių, tai galima visko po du!



Prireiks:
(2dviems valgytojams)


  • 1 kiaušinio
  • 1 puodelio (250 ml) kefyro
  • 1 puodelio miltų
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus (tinka ir kitoks augalinis aliejus)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių (aš naudoju self raising flour, tuomet kepimo miltelius galima praleisti)
  • 1 nubraukto šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos
  • Aliejaus kepimui
  • medaus korio (arba skysto medaus) valgyti kartu su blynais


Pirmiausia, jei medus nera visiškai skystas jį lengvai pakaitinu virš garų vonelės. Kartu dedu ir kokosų aliejų, kadangi šis dažniausiai irgi būna gan kietas. Tam užtenka vos kelių minučių. Jei medus su aliejum neužkaito per daug, į tą patį dubenėlį mušu kiaušinį (megstu naudoti kiek galima mažiau indų...) ir jį išplaku iki putų. 
Į puodelį kefyro įdedu šaukštelį sodos (tam kad rūgštis nugesintų specifinį sodos skonį) ir viską supilu į kiaušinio plakinį. Atsargiai išmaišau. 
Kepimo milteliius sumaišau su miltais ir druska ir viska suberiu į drėgną mišinį. Dabar labai svarbu tešlos nepermaišyti, todel maišau ją lyg tai būtų morengas, miltus tarsi įlankstau į tešlą kabindama truputi nuo šonų ir "lenkdama" link vidurio. Kai daug maž nebesimato sausų miltų iškart nustoju maišyti, tešla turi atrodyti truputi gumuluota ir pilna oro.
Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštelį kokosų aliejaus ir su kabindama po šaukšta dedu tešlą į keptuvę. Kepti blynus geriausia ant vidutiniškai silpnos ugnies, kol šie tampa tamsiai auksinės spalvos iš abieju pusių. Nevartyti per daug - apversi vieną kartą ir palikti. Valgyti kol karšti užsidėjus gabalą medaus korio ant viršaus. Ir be abejo valgyti su visu koriu! Galima uždėti ir šviežių uogų, jos pridės malonaus rūgštumo prie saldaus medaus.


Komentarai