Mielinis pyragas su slyvomis
Pyragas išėjo kaip tikra kaimiška "bulka" su daugybe slyvų. Kuo jų daugiau – tuo skaniau, prikamšiau jų tikrai nemažai.
Beje, mano formelė buvo kiek mažoka, tad galą tešlos nuplėšiau, padalinau į kelias dalis ir į jas, prieš tai iškočiojus į blynus, tiesiog įvyniojau kelias slyvų skilteles. Iškepė labai gražios mažos bandelytės su slyvų džemu viduje.
Prireiks:
1 kiaušinio
100 g. rudojo cukraus
žiupsnelio druskos
200 ml. pieno
4 g. sausų mielių (iškart veikiančių)
30 ml. alyvuogių aliejaus (tinka ir kiti)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250-300 g. miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
maždaug 6 didelių slyvų
kiaušinio aptepimui
Kiaušinį suplakti su cukrumi, druska, aliejumi ir vanilės ekstraktu. Pieną pašildyti. Supilti į kiaušinio plakinį ir ten pat suberti sausas mieles. Viską gerai išmaišyti.
Kitame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pusę jų berti į plakinį. Išmaišyti ir jei tešla pakankamai sutirštėjo, vėl berti dalį likusių miltų ir minkyti rankomis. Taip – kol tešla nebelips prie rankų, bet nebus labai kieta. Ją suvynioti į rutulį ir šį dėti į indą, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą maždaug 1,5 valandos.
Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. pakilusią tešlą iškočioti į vieną ilgą "dešrelę". Kepimo formą patepti sviestu, pabastyti miltais ir, pradedant nuo vidurio, iškočiotąją tešlą lengvai sukti į spiralę. Slyvas supjautyti skiltelėmis ir stačiomis sukaišioti į gautos spiralės tarpus.
Kiaušinį lengvai išplakti ir juo aptepti pyragą. Šauti į orkaitę 35-40 min, arba kol į pyrago vidurį įsmeigus dantų krapštuką, šis neaplips tešla.
Labai viliojantis ir skanus atrodo pyragas! O nuotraukos... nerealios! Jei gali, atskleisk, kokiu fotoaparatu naudojiesi?
AtsakytiPanaikintiDekui! Canon 60D 50mm f1,4
PanaikintiKoks gražutis! Ir šiaip esu gana didelė slyvų mylėtoja, būtinai bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti!
Panaikinti